نکات فنی و اجرایی سقف عرشه فولادی Metal Deck
دانستنی
در مورخ ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
ورق گالوانیزه ویژه عرشه فولادی چیست؟
سقف های عرشه فولادی بیش از 85 سال است که به دلیل سرعت اجرایی بالا ، بازگشت سریع سرمایه و کاهش هزینه های ساخت و ساز جایگاه مناسب خود را در سازمان های ساختمانی تثبیت نموده اند. تبیین الزامات و ملاحظات انتخاب مناسب ورق های گالوانیزه به جهت مصرف در عرشه های فولادی مورد استفاده در صنعت ساختمان و همچنین معرفی شرای مناسب کاربری این نوع ورق ها همواره از اهداف گروه صنعتی پرشیا متال بوده است.با وجود چهار مقوله ، انطباق با استاندارد های جهانی مربوط به عرشه های فولادی ، استحکام ورق ها و کیفیت پوشش و از همه مهتر صرفه اقتصادی توضیحات زیر جهت انتخاب مناسب ورق ها برای استفاده در عرشه های فولادی ارائه می شود
طراحی سقف های عرشه فولادی براساس استاندارد های بین المللی از جمله SDI/ANSI و انتخاب ورق های فولادی گالوانیزه مربوط به این سازه نیز براساس استاندارد های بین المللی از جمله ASTM A653 , JIS G 33302 , ASTM A1008 و همچنین EN 10142 انجام می شود. ورق های که این استاندارد ها را داشته باشند از استحکام بالاتری نسبت و برخی ورق ها مانند St 12 که بصورت اشتباه در سازه های عرشه فولادی استفاده می شوند برخوردار بوده و مقاومت بیشتری در بارگذارهای سازه ای خواهد داشت.
وزن پوشش گالوانیزه در سازه های عرشه فولادی می بایست حداقل 180 الی 275 گرم برمتر مربع درنظر گرفته شود. محدوده تخصصی پوشش ورق گالوانیزه مورد استفاده در عرشه های فولادی 80 الی 350 گرم بر متر مربع می باشد.که می تواند 7 الی 23 سال طول عمر پوشش گالوانیزه را افزایش دهد.
انتخاب صحیح ورق های مورد استفاده امکان استفاده ورق با ضخامت و وزن کمتر و همچنین مقاومت کششی بیشتر نسبت به ورق های ضخیم تر و با وزن بیشتر و استحکام کششی پایین تر را ارائه کند.
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
ورق پروفایل سقف عرشه فولادی (سقف کامپوزیت)
عرشه فولادی (متال دک) - پرشیا متال
یکی از فاکتورهای صنعتیسازی، سرعت بالای اجرا و حذف مواد و روشهای سنتی وقتگیر و پرهزینه میباشد. یکی از بخشهای ساختمان که تاثیر فوقالعادهای در سرعت ساخت دارد سقف میباشد. اگر در اجرای سقف از روشهای نوین استفاده شود، پروژه در دوره زمان کوتاه و بسیار مناسبی اجرا میشود. سقف کامپوزیت عرشه فولادی یکی از روشهای نوین اجرای سازه میباشد که امروزه طرفداران بسیار زیادی در دنیا دارد.
سقف عرشه فولادی با ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار بدون استفاده از میلگرد و حذف قالببندی اجرا میشود. وزن این سقف نسبت به سقفهای مشابه حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد کمتر میباشد و سرعت اجرای این سقف حدود ۱۲ برابر بیشتر از سقفهای معمولی مانند دال بتنی و تیرچه بلوک میباشد.
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
ویژگیهای سقف عرشه فولادی
کاهش وزن مرده سقف و سبک شدن سازه
۲۰٪ تا ۳۰٪ صرفه جویی در مصرف فولاد اسکلت سازه
۶۰٪ تا ۷۰٪ صرفه جویی در مصرف میلگرد سقف
۱۵٪ تا ۲۰٪ صرفه جویی در مصرف بتن سقف
وزن کمتر سقف باعث وزن کمتر سازه شده و اسکلت و فنداسیون ساختمان سبکتر می شود
وزن بار مرده این پروفیل با ۸ سانتیمتر حجم بتن ۲۱۰ کیلو گرم بر متر مربع است که از وزن سقف کامپوزیت سنتی با همین خصوصیات فنی ۶۰ کیلو گرم کمتر می باشد
حذف میلگردهای کششی
۴۰٪ سبکتر از سقف های تیرچه بلوک و ۲۲٪ سبکتر از سقف های کامپوزیت سنتی استاندارد
سقف استاندارد و شناخته شده در آیین نامه های ساختمانی
رعایت کلیه ضوابط مندرج در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان
مورد تائید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
لرزش حداقل سقف
یکپارچگی و صلبیت بیشتر دیافراگم سقف
استفاده از گل میخ استاندارد مطابق مبحث دهم مقررات ملی ساختمان با سرعت نصب بالا جایگزین ناودانی و اتصالات هیلتی
مقاومت در برابر آتش سوزی ۲ تا ۴ ساعت
قابل طراحی در Etabs
سریع
سرعت اجرای بسیار بالا (حداکثر ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر در روز آماده بتن ریزی)
افزایش فواصل تیرریزی بین ۳ تا ۵ متر بدون شمع بندی
سرعت اجرا ۱۱ برابر اجرای سقف دال بتنی و سقف کامپوزیت سنتی
حذف قالب بندی
امکان بتن ریزی کلیه سقف ها در یک زمان
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
سقفهای عرشه فولادی سقفهایی هستند که با استفاده از دو عنصر ورقهای فولادی گالوانیزه ذوزنقهای شکل تحتانی و برش گیرها که در این نوع سقفها مورد استفاده قرار میگیرد از سایر سقفها متمایز میشود و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی، این نوع سقف اجرا میشود. از بخشهای اصلی سقفهای کامپوزیت عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.
ورق فولادی مهمترین مصالح به کار رفته در این نوع سقف میباشد که برای ساخت آن ورق فولادی گالوانیزه با ضخامتهای 0.8 تا 1.2 میلیمتر را به وسیله دستگاههای Rol Forming به روش نورد سرد (Cold Forming) به حالت موجدار شکل دهی میکنند به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده میشود.
برشگیرهای (گل میخها) خاصی که در این نوع سقف مورد استفاده قرار میگیرند به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا، از نقاط قوت این نوع سقف محسوب میشود. قطر این برشگیرها حداکثر ۲۰ میلیمتر و ارتفاع آنها با توجه به شکل ورق فولادی متغیر میباشد و در نهایت حداقل ارتفاع گل میخ بعد از نصب که از بالای ورق زوزنقهای اندازهگیری میشود از ۴۰ میلیمتر نباید کمتر باشد. این گل میخها به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی به خصوصی که Stud Welder خوانده میشود به بال تیرهای سازهای جوش میشود.
مزایا
وزن کمتر این نوع سقف نسبت به سایر سقفهای متداول در اسکلتهای فولادی ساختمان از شاخصههای این نوع سقف محسوب میشود
- در این نوع روش اجرای سقف، ورق گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار هم به عنوان قالب بتن ریزی عمل مینماید و همچنین با باقیماندن در سقف نقش سازهای ایفا میکند. کاهش بار سقف و به تبع ان کاهش وزن سازه و حذف بلوک و قالب بندی و حمل و نقل آسان سبب صرفه جویی در هزینهٔ ساختمان میشود
- افزایش دهانه تیرریزی تا ۴ متر بدون نیاز به شمع بندی. استفاده از گل میخها که ورق به تیر جوش میخورد ازاستاندردترین روشهای اجرا میباشد
- قابلیت دپو در محلهای محدودتر نسبت به انواع تیرچهها. وجود فرورفتگی و برجستگی روی جان ورق فولادی، تنش تسلیم و مدول الاستیسیته ورق را ۴۷٪ نسبت به ورق صاف کاهش میدهد
- امکان همزمان اجرا و بتن ریزی چندین سقف به صورت همزمان و در نتیجه صرفه جویی در زمان انجام پروژه. حذف میلگردهای کششی و تیرهای فرعی بهترین و مقرون به صرفهترین عرض ورق ۱ متر بعد از فرمینگ می باشدکه وزرن آن حدود ۷٫۸۰۰ کلیوگرم میباشد.
مراکز تأیید کننده و استانداردهای مرجع عرشه فولادی
- مقررات ملی ساختمان: مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی)
- مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت شهرسازی
- استاندارد AISC
- (American Institute of Steel Construction)
- استاندارد ASTM
- (American Society for Testing and Materials)
- استاندارد BSI
- (British Standard Institute)
- استاندارد SDI
- (Steel Deck Institute)
- استاندارد SCI
- (Steel Construction Institute)
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
درزهای اجرایی در دال های مرکب باید نزدیک تیر های نکیه گاهی قرار گیرند. برای جلو گیری از هدررفتن بتن در تکیه گاه هایی که ورق در آنها پیوسته نیست باید شرایط انتهای بسته فراهم گردد.
ضوابط و فلسفه طراحی
در دال های مرکب، ورق های عرشه فولادی در هنگام بتن ریزی به عنوان قالب ثابت و پس از گیرش بتن در ترکیب سازه ای با بتن به عنوان دال مرکب عمل می نماید.
سقف های مرکب عرشه فولادی بایستی ظرفیت تحمل بار را در دو حالت زیر داشته باشند:
1- در حین اجرا و قبل از گیرش بتن که به صورت یک المان فولادی تنها عمل می کنند.
2- پس از گیرش بتن که با توجه به تأمین شرایط تیر برشی ورق با بتن به صورت مرکب طراحی می شود.
ظرفیت دال مرکب باید برای مقاومت در برابر بار های ضریب دار در حالت حدی نهایی کافی باشد. قسمت های حساس نشان داده شده در شکل باید در نظر گرفته شوند. ضوابط طراحی زیر برای حالات متنوع شکست بایستی رعایت گردند :
الف) شکست خمشی : این معیار نشان دهنده ظرفیت خمشی دال مرکب با فرض وجود اتصال برشی کامل در مقطع
ب) لغزش طولی در مقطع : این معیار نشان دهنده ظرفیت قید برشی می باشد. در این حالت ظرفیت دال مرکب بر پایه اتصال برشی مقطع تعیین می شود.
پ) شکست برشی قائم در مقطع : این معیار نشان دهنده ظرفیت برش قائم دال مرکب می باشد.
- ضوابط تأمین عملکرد مرکب سقف شرایط عملکرد مرکب باید از طریق یکی از روش های زیر تأمین گردد:
الف) با قفل مکانیکی
ب) اصطکاک ناشی از شکل ورق عرشه
پ) گیر داری انتهایی
ت) با ترکیبی از روش های سه بند فوق
آرماتور های فولادی در صورت نیاز بایستی نصب گردند. اما نباید در مقاومت خمشی مثبت مقطع سهیم باشند؛ مگر در شرایطی که ظرفیت لنگری توسط آزمایش مشخص شده باشد.
زمانی که ورق های عرشه فولادی تنها به عنوان قالب ثابت طراحی می شوند. آرماتورهای کششی در طول دهانه دال طبق BS8110 بدون اتکا بر عملکرد مرکب سقف بایستی طراحی شوند.
- تغییر مکان ورق های عرشه فولادی:
تغییر مکان ورق ها باید طبق: BS5950 Part6 تحت بار های بهره برداری مرحله اجرا، شامل وزن ورق ها و بتن تازه هنگام اجرای سقف محاسبه شود. اگر ثابت گردد که تغییر مکان های بزرگتر به مقاومت و اثر بخشی ورق ها لطمه ای وارد نمی کند این حدود می توانند افزایش داده شوند.
در مواقعی که تغییر مکان قسمت بالایی مقطع ورق ها بسیار مهم باشد (مثلاً در اجرای نشیمن تجهیزات و نماها)، این حدود باید کاهش یابند.
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
- تغییر مکان دال مرکب :
تغییر مکان دال مرکب بایستی تحت بارهای بهره برداری Wser و چشم پوشی از وزن دال محاسبه شود. تغییر مکان ورق عرشه فولادی ناشی از وزن ورق و بتن تازه نباید وارد محاسبات شوند.
اگر تغییر مکان های بزرگتر به مقاومت با اثر بخشی دال صدمه ای نزند که منجر به آسیب دیدن نما شود، این حدود می توانند افزایش یابند. در دال های دارای آرماتور اسمی پیوسته چنانچه نسبت طول دهانه Lp به عمق دال Ds از مقادیر جدول زیر تجاوز ننماید، می توان فرض کرد که تغییر مکان های دال مرکب در حدود مجاز مذکور می باشند.
یادداشت : مقادیر موجود در این جدول در مورد دال های دارای آرماتور اسمی پیوسته روی تکیه گاه های میانی صدق می کند. برای دال هایی که با پیوستگی کامل روی تکیه گاه های میانی طراحی شده اند به BS 8110 مراجعه شود.
مشخصات ورقه های گالوانیزه
فولاد به کار رفته در ورق های عرشه فولادی باید دارای حداقل مقاومت جاری N/mm2220=Re.min بوده و با استانداردBS2989 یا BSEN 10147 مطابقت داشته باشد. فولادهایی با مشخصات مشابه نیز می توانند مورد استفاده قرا رگیرند. ضخامت سازه ای ورق های عرشه فولادی که خواص مقطع تنش های داخلی بر اساس آن تعیین می شوند با کسر ضخامت پوشش محافظ محاسبه می گردد. ضخامت اسمی فلز خالص ورق نباید کمتر از 75/ mm ، باشد نیز هنگامی که ور تنها به عنوان قالب شناخت استفاده می شود. ورق های نازک تر باید به کار روند مگر آنکه دلایل تئوری کافی و نتایج آزمایش مناسب وجود داشته باشد تا استفاده از آنها را توجیه نماید.
پوشش گالوانیزه باید با نیازهای استاندارد BS2989 یا BSEN 10147 هماهنگ باشد. یک پوشش کلی g/n 275 در دو طرف ورق (پوشش G275 طبق استاندارد BS 2989) برای طبقات داخلی در یک محیط فعال شیمیایی مناسب می باشد اما این مشخصات ممکن است وابسته به شرایط بهره براری تغییر نماید.
یک پوشش g/m 275 تقریباً mm04/0 به ضخامت فلز خالص mm 0.2 در هر طرف می افزاید بنابراین ضخامت اسمی فلز خالص حدود mm0.4 کمتر از ضخامت اسمی ورق خواهد بود.
قبل از اینکه یک پوشش سنگین روی سنگین تر از g/m2 275 انتخاب شود، باید از تولید کننده ورق فولادی ، تأییده همخوانی ضخامت پوشش روی با عملیات شکل دهی درگیر شده ، گرفته شود.
حداقل نیازمندی های تحمل بار
دال های مرکب اجرا شده روی تیرهای فولادی یا بتنی باید در حالت معمولی باید دارای نشیمن انتهایی با عرض حداقل mm50 باشند. برای دال های مرکب در سایر سازه ها نشمین انتهایی بایستی حداقل mm70 باشد. برای دال های پیوسته حداقل نشیمن در تکیه گاه های میانی mm75 روی تیرهای فولادی یا بتنی و mm100 برای سایر موارد می باشد.
وقتی طول های نشیمن کوچکتر در نظر گرفته می شوند، تمام عوامل مربوط به تلرانس، بارگذاری طول دهانه، ارتفاع تکیه گاه و آرماتورهای پیوستگی مجدداً بررسی گردند. در این موارد اقدام های پیشگیرانه باید انجام گیرد تا تضمین شود که نشیمن هنوز می تواند بدون وارد شدن آسیب به تکیه گاه تحمل بار نماید و نیز تضمین نماید که حین نصب بر اثر تغییر مکان های تصادفی، تخریبی صورت نخواهد یاف.
تثبیت ورق ها
حین طراحی ، تدارک لازمه برای تثبیت ورق های عرشه فولادی بایستی به دلایل زیر دیده شود:
1) ورق ها در محل مربوطه حفظ گردند و یک پلت فرم مناسب جهت کار پرسنل حین اجرا ایجاد گردد.
2) از اتصال ورق ها و تیرهای تکیه گاهی اطمینان حاصل شود.
3) اتصال بین ورق های م جاور در صورت لزوم تأمین گردد.
4) انتقال نیروهای افقی در صورت نیاز به درستی انجام شود.
5) ورق ها در مقابل نیروهای بلند کننده مقاومت نمایند.
برای تثبیت ورق ها به سازه فولادی انواع روش های زیر به اقتضای شرایط تکیه گاهی می توانند اجرا شوند :
- تثبیت با آتش
- پیچ های خودکار
- جوشکاری
- گل میخ های برشگیر جوشکاری شده از روی ورق ها
- پیچ کردن
جوشکاری ورق های بسیار نازک راه مطمئنی جهت انتقال نیروهای گیرداری انتهایی نمی باشد مگر اینکه کیفیت اتصال جوش با آزمایش تأیید گردد.
هنگامی که ورق ها به آجر، بلوک، بتن و یا سایر مصالحی که در آنها خطر لغزش وجود دارد متصل می شوند تثبیت ورق ها باید با دریل کاری یا پیچ کردن و یا با استفاده از روش تثبیت مناسبی انجام گیرند.
تعداد اتصالات نبایستی کمتر از دو عدد در انتهای شیت ورق و نیز نباید کمتر از یک عدد در تکیه گاه های پیوسته باشد. فاصله اتصالات نیابد بزرگتر از mm 500 در انتهای ورق ها و نیز نباید بزرگت راز mm100 در تکیه گاه پیوسته باشد.
بازشوها
آرماتورهای اطراف بازشوهای ثابت بایستی طوری طراحی شوند که از ترک خوردگی دال های مرکب جلوگیری شود و اگر حین اج را لازم است به طور موقت ورق ها بریده یا برداشته شوند، بررسی مقتضی به دلیل کاهش پیوستگی ناشی از آن بایستی در طراحی ورق های عرشه فولادی انجام گیرد و در صورت ضرورت ورق های ضخیم تر یا شمع های موقت باید در این مکان ها به کار برده شود.
آماده سازی جهت اجرای دال
تمامی چربی های خارجی، روغن، کثیفی و مواد زیان آور بایستی از سطح بالایی صفحات زدودن چربی های به جا مانده از مرحله فرم دهی نیست.
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501
نکات فنی در اجرای سقف عرشه فولادی
شرکتهای مجری سقف عرشه فولادی میبایست به نکاتی که در اینجا به شرح آنها می پردازیم توجه کافی داشته باشند و در حین عملیات اجرایی آنها را بکار بندند. رعایت این نکات از دوباره کاریهای احتمالی جلوگیری کرده و در واقع راهکارهایی هستند برای حفظ ایمنی،بهره وری و ضوابط فنی.
1) قراردادن بسته های ورق عرشه فولادی بر روی اسکلت :
هیچ گاه یک بسته ورق را روی بسته دیگر قرار ندهید.
درصورتی که به هر دلیلی دو بسته ورق روی یکدیگر قرارداده شود باید در اولین فرصت بسته رویی را جابجا نمود البته اینکار در صورتی که جرثقیل در اختیار نباشد، کار دشوار و پرخطری خواهد بود چرا که کارگران می بایست ورقها را تک تک از روی بسته برداشته و در محلی مجاور بسته زیرین روی یکدیگر بچینند.
برای قراردادن بسته های ورق بر روی تیرها می بایست با استفاده از پلان تیرریزی ساختمان، یک "نقشه چینش" (نقشه شاپ) تهیه نمود و در زمان ورود بسته های ورق را طبق این نقشه روی تیرها قرار داد.
برای اینکه جهت قرارگیری بسته های ورق عرشه بر روی تیرها اشتباه نشود می بایست در همان محل کارخانه ی فرمینگ ورق ها، با رنگ قرمز یک خط ضخیم عمودی روی بدنه بندیل ها کشیده شود .در نقشه شاپ می بایست جهت قرارگیری بندیل های ورق عرشه فولادی را مشخص کنید. این کار با رسم یک فلش جهت دار برروی بندیل های ورق عرشه فولادی انجام می شود.
آنچه که اهمیت دارد این است که در هنگام قراردادن بسته های ورق عرشه فولادی، خط قرمز را درهمان جهتی که نقشه شاپ داده شده است،جانمایی کنید.
توجه داشته باشید اگر به هر دلیلی نتوانستید این کار را را انجام دهید، حتما اکیپ اجرایی خود را درجریان این موضوع قرار دهید تا از دوباره کاری جلوگیری کرده باشید.
مورد دیگری که در هنگام قراردادن بندیل های ورق عرشه فولادی بروی اسکلت باید رعایت نمایید این است که این بندیل ها می بایست بصورت یک درمیان بصورت چپ و راست قراگیرند.
دقت داشته باشید که هرگز انتهای بسته های ورق عرشه فولادی از یکدیگر عبور نکنند. چرا که در اینصورت برداشتن و پخش ورقها به سختی و کندی انجام خواهد گرفت .
به خاطر داشته باشید که گل میخ ها را نیز به همراه بندیل های ورق به ارتفاع مورد نظر حمل کنید چرا که در غیر اینصورت باید این کار را به صورت دستی انجام دهید که با توجه به سنگین بودن گل میخ ها ، انجام این کار آسان نخواهد بود.
2 ) ویژگی های جان پناه پیرامونی ( محافظ پرتگاهها )
در صورتی که جان پناه در وسط تیر کناری نصب شود ، شما دسترسی مناسبی به لبه ی تیر نخواهید داشت و نمی توانید فلاشینگ را بدرستی نصب کنید.
اگر جان پناه مطابق شکل بصورت طره ای ساخته و نصب شود. اکیپ اجرای سقف می تواند با تسلط کامل ورق های عرشه فولادی و فلاشینگ را نصب کند و گل میخ ها را جوش دهد.
در مواقعی که امکان ساخت و نصب جان پناه بصورت طره ای وجود ندارد و باید آن را در وسط تیر پیرامونی نصب کرد می بایست حداقل ارتفاع 45 سانتیمتر را رعایت نمود.
3 ) بتن ریزی
لوله تخلیه بتن را باید بطور متناوب و با دقت حرکت داد تا از تجمع بتن در یک نقطه جلوگیری شود. برای این کار به دو کارگر نیاز دارید. یکی برای جابجا کردن لوله و یکی برای پخش کردن بتن بیرون آمده از لوله . دقت داشته باشید که بیش از چهار نفر نباید در اطراف لوله تخلیه بتن حضور داشته باشند.
حتی الامکان بتن ریزی را از نواحی روی تیرهای میانی آغاز کنید.
لوله تخلیه بتن می بایست بصورت خوابیده روی سقف جابجا شود نه به صورتی که از سقف جدا شده و در نتیجه بتن در هنگام خروج از لوله به روی سقف پرتاب شود.
باید در نظر داشت از تجمع بتن در یک نقطه به شدت خودداری کنید.
این موارد را نیز قبل از شروع بتن ریزی کنترل نمایید:
الف. درصورت وجود شمع بندی از مطابقت آن با نقشه اطمینان حاصل کنید.
ب. از تمیز بودن سقف و عدم وجود اشیا و ابزار اضافی بر روی سقف مطمئن شوید.
ج. آرماتوربندی راچک کنید.
د. آرماتورها باید بگونه ای ثابت شده باشند که در هنگام بتن ریزی جابجا نشوند.
4 ) شمع بندی :
در صورتی که طراحی سقف بگونه ای انجام شده باشد که به شمع بندی نیاز داشته باشید. معمولا دو حالت کلی از شمع بندی خواهید داشت .
- یک ردیف شمع در وسط دهانه
- دوردیف شمع در یک سوم دهانه از هر طرف
هریک از این دو حالت از شمع بندی را داشته باشید باید به موارد زیر توجه داشته باشید.
هیچ گاه درمحل تکیه گاه شمع ها، ورق های عرشه فولادی را قطع نکنید.
هیچ گاه درمحل تکیه گاه شمع ها، ورق های عرشه فولادی را به شمع ها متصل نکنید.
همانطور که میندانید شمع از دو قسمت جک و تخته ی چهارتراش تشکیل شده است که هردوی اینها می بایست سالم بوده و متناسب با بار وارده انتخاب و بکارگرفته شوند. بخصوص تخته ی چوبی باید دارای عرضی متناسب با ضخامت ورق عرشه فولادی هندسه ی آن و همچنین طول دهانه باشد.
بطور معمول فاصله جک ها از یکدیگر درحدود یک متر می باشد. و عرض تکیه گاه که در واقع همان عرض تخته ی چوبی می باشد بین 75 تا 100 میلیمتر است.
نکته قابل توجه در مورد تخته های چهارتراش چوبی اینست که این تخته می بایست حتی المقدور یک تکه بوده و کل عرض دهانه را پوشش دهد.
پایه های جک ها باید در موقعیتی مطمئن و ثابت قرارداده شوند تا در هنگام بارگذاری از جای خود نلغزند و موجب ریزش سقف نشوند.
گروه صنعتی پرشیا متال پیشرو در زمینه طراحی و اجرا و فروش ورق های گالوانیزه عرشه فولادی
تماس 09121239045 88089501